10 tips voor een gezellige slaapkamer
17 februari 2021 
2 min. leestijd

10 tips voor een gezellige slaapkamer

Bij het inrichten van je huis krijgen de ruimtes die iedereen ziet vaak voorrang, terwijl de slaapkamers naar het tweede plan verwezen worden. Is dat logisch, aangezien we juist daar de meeste van ons leven thuis  doorbrengen?


Misschien wordt het eens tijd om dat te corrigeren …

Hier zijn 10 tips om je slaapkamer gezelliger te maken.

1. Matras   In de slaapkamer is een kwaliteitsvolle matras onontbeerlijk. Een model dat aan je specifieke behoeften voldoet, zal een groot verschil maken in de rust die je lichaam elke nacht krijgt. Zorg dat je professioneel advies krijgt en neem de tijd om een ​​beslissing te nemen: het is een aankoop waar je waarschijnlijk nog een hele tijd mee zult leven.

2. Bedbodem   Na de matras is het volgende item om te beslissen welk type bedbodem, al dan niet met een hoofdbord dat goed bij je stijl en gewoonten past.

Het belangrijkste blijft echter de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Vergeet niet dat  de vreugde van de lage prijs snel verdwijnt bij de ergernis van een slechte kwaliteit.

3. Beddengoed  Kies lakens die zacht aanvoelen op de huid en dekens of dekbedden die de warmte bieden die je prettig vindt. Natuurlijke producten zoals katoen, satijn en wol  zijn bijna altijd de beste keuze. Opteer ook steeds voor aanpasbare kussens die je hoofd en nek ondersteunen voor je favoriete slaaphouding.

Sierkussens en plaids bepalen mee de toon en gezelligheid van je kamer. Zorg er alleen voor dat je geen kwartier verliest om alles van je bed te halen wanneer je wil gaan slapen.

4. Verlichting  Zachte verlichting is essentieel in een ruimte waar een ontspannen sfeer zou moeten heersen. Zorg voor een apart leeslampje met voldoende helderheid, maar zo dat je partner er niet door gestoord wordt.

5. Nachtkastjes  Idealiter heb je een oppervlak voor de dingen die je bij de hand wilt hebben: klok, flesje water, favoriete foto, boek. Overdrijf daar echter niet in. Less is more.

6. Gordijnen  Volledige duisternis is belangrijk om je beste nachtrust te krijgen. Combineer  je raambekleding met verduisteringsgordijnen als enig licht storend blijkt te zijn.

7. Rustgevend kleuren  Kleur kan een grote invloed hebben op hoe een kamer aanvoelt. Een neutraal palet van bleke blauw, grijs en wit, of een elegante mix van natuurkleuren zijn steeds rustgevend.

8. Extra meubilair  Als je ruimte hebt, overweeg dan om een ​​paar bijzetstoelen te plaatsen om te lezen in een hoek of voor een raam. Met een tafeltje en misschien nog een extra lamp biedt dat een gezellige plek om te ontspannen voordat u zich klaarmaakt om naar bed te gaan.

9. Vloerbekleding   Vermijd dat je ’s ochtends op een koude vloer uit bed moet stappen. Een karpetje geeft al snel een luxueus gevoel bij het opstaan. Gezellig om kleuren te combineren.

10. Ieder zijn plek  Het is zeker niet ideaal, maar als je een huisdier hebt dat in de slaapkamer slaapt, zorg dan voor een kussen of bed waar ze dol op zullen zijn, vooral als je wilt voorkomen dat ze jouw bed als hun bed behandelen!

Slaapwel!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogartikels over slapen en gezondheid?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Your information is safe with us