Planten in de slaapkamer
17 februari 2021 
1 min. leestijd

Planten in de slaapkamer

 

Planten op de slaapkamer, een goed idee!

. Ze verbeteren de luchtkwaliteit,  halen je stressniveau naar beneden, . zorgen voor een heerlijke geur, . kunnen hoofdpijn of verkoudheid voorkomen, . zijn verantwoordelijk voor een diepere slaap en ze zorgen voor een betere nachtrust

 

ALOE VERA

Deze medicinale plant produceert ’s nachts zuurstof, wat je nachtrust sowieso ten goed komt. De Aloë Vera is niet enkel een gezonde plant, maar je krijgt ‘m ook moeilijk stuk. Maak je vooral geen zorgen als je ‘m eens vergeet water te geven. De plant houdt wel van licht, dus een plekje bij het raam is ideaal.

Tip : geef eens een plant cadeau aan iemand die ook een goede nachtrust kan gebruiken.

LEPELPLANT

Dat de lepelplant een fantastische luchtzuiverende plant is, bevestigen zelfs studies door NASA. Bovendien verhoogt deze knapperd ook de lichtvochtigheid in je kamer met maar liefst 5 procent, wat je nachtrust alleen maar bevordert. Is de lucht in je kamer te droog, dan kun je last krijgen van een droge keel en geïrriteerde sinussen. De ideale slaapkamerplant die er – dankzij z’n prachtige witte bloemen- mooi en stijlvol uitziet.

LAVENDEL

Lavendel is alleen al dankzij z’n heerlijke en kalmerende geur een ideale metgezel in je slaapkamer. De typische geur, die je doet dromen van vakanties in de Provence, helpt je ontspannen en zorgt voor een lagere bloeddruk; Het is niet voor niets dat deze geur vaak samen gebruikt wordt in badolie voor baby’tjes of kussenverstuivers. Zorg voor een plekje aan het raam, want de lavendelplant houdt van de zon!

SANSEVERIA

De populaire Sanseveria vraagt weinig introductie. Ook bekend onder de naam ‘vrouwentongen’ veroverde hij reeds menig huiskamers. Dat hij ook populair is in de slaapkamer komt door z’n verbeterende luchtkwaliteit. ’s Nachts geeft hij namelijk extra zuurstof af en filtert hij giftige stoffen uit de lucht. De perfecte plant voor naast je bed of op de vensterbank !

Planten op de slaapkamer

ANANASPLANT

Dat deze ook bekend staat als anti-snurkplant zegt waarschijnlijk genoeg. Ook deze plant geeft ‘s nachts extra zuurstof af, werkt dankzij het enzym bromelaïne ook als ontstekingsremmer. We geven deze knappe plant graag het voordeel van de twijfel. Zelfs als het snurken van manlief niet helemaal stopt, staat hij geweldig op het nachtkastje.

 

HEDERA HELIX OF ENGELSE KLIMOP

Ook deze plant staat bovenaan het lijstje van zuiverende planten in de NASA-studies. De plant zou zelfs letterlijk verademing bieden voor mensen met astma en andere luchtwegen problemen. Deze plant is erg mooi als hangplant of op een rekje boven het bed. Hij is niet geschikt voor in de kinderkamer of plekken waar huisdieren komen omdat hij bij inname giftig is.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogartikels over slapen en gezondheid?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Your information is safe with us